شاسی کشی نمای ساختمان


همزمان با پیشرفت درتمام عرصه ها ساختمان سازی هم دچار تغییروتحول زیادی شده است . نمای ساختمان از شکل سنتی وساده خود به اشکال مدرن وکلاسیک روی آورده است .

درمقطعی نمای کامپوزیت مدشده بود وبرای پوشش نما استفاده میکردند .شاسی کشی نمای کامپوزیت با قوطی ۴×۴و۳×۳بود اما چون ورقهای کامپوزیت سبک بودند مشکلی پیش نمی آمد از مزایای نمای کامپوزیت یک وزن سبک ونصب فوری بود. اما بعد از مدتی چون با بافت فرهنگی ماوآب وهوای ایران سازگار نبود، از مد افتاد .

اما ازآهنکشی آن برای اجرای نمای سنگی استفاده می‌کنند.

نکته‌ای کـه برایم چالش شده است وهدف از نوشتن این سطور است. بیشتر استاد کاران از همان متریال استفاده می‌کنند. درصورتی ک وزن سنگ ومصالحی(سیمان،ماسه ) کـه برای اجرای نمای سنگی استفاده میشود اصلا قابل مقایسه با نمای کامپوزیت نیست .اما متاسفانه اکثر استادکاران شاسی کش رعایت نمی‌کنند.

برای اجرای شاسی کشی نمای سنگ حتما باید از نبشی ۴به بالا ومیلگرد ۱۰و۱۲ (بستگی به برجستگی طرح دارد)استفاده شود.

نکته ی دیگر این است که اکثر کسانی کـه نما می‌کنند جوشکار درب و پنجره هستند .جوش درب وپنجره با آمپر زیر ۱۰۰اجرا می‌شود. درصورتی که جوشکار اسکلت کار چون گوشت تیر آهن وناودونی ونبشی ضخیم است عادت به استفاده از آمپر بالای ۱۰۰دارند .قوطی ۴×۴که استفاده میشود معمولا وزن آن ۱۱کیلو است که تقسیم بر۴ که شود کمتر از۳ کیلو میباشد به همین دلیل آمپر راکم می‌کنند تا فلز سوراخ نشود جوش با آمپر کم معمولا کرمو وضعیف است درصورتی که نبشی دولبه دارد واگر نبشی ۱۱ کیلویی استفاده شود تقسیم بر۲ میشود که حدود ۶کیلو واگر نبشی ۱۵ کیلویی استفاده شود هر لبه ای ۷/۵کیلو وچون لبه ها داخل هم قرار می‌گیرند مسیر جوش بیشتری دارد وآمپر را میشود روی درجه ی بالاتر از ۱۰۰تنظیم کرد .

پوسیدگی قوطی ۴×۴و۲×۲خیلی بیشتر از نبشی ومیلگرد وناودونی میباشد .قضاوت باخودتان .

ابراهیم پرنیان.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *